Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Der Kaiser!
Der Kaiser!
Wilhelm II was de laatste Duitse keizer. Zijn regeerperiode van 1888 tot 1918 besloeg ongeveer tweederde van het hele 'tweede' keizerrijk. De fascinatie voor... »
 
 
 
 
 

Willem III
Willem III
Koning Gorilla of Willem de Goede? De eerstgenoemde bijnaam van Willem III (1817-1890) is bekender. Willems leven werd geteisterd door schandalen. Hij regeer... »
 
 
 
 
 

De staats-Spaanse linies
De staats-Spaanse linies
De latere zestiende eeuw is een tijd van oproer en oorlog, waarin ook de Staats-Spaanse Linies ontstaan. Dit complex van forten, schansen,<br/>linies en vest... »
 
 
 
 
 

Westerschelde
Westerschelde
 »
 
 
 
 
 

Beveland
Beveland
 »
 
 
 
 
 

Willem van Oranje
Willem van Oranje
De discussie over leven, karakter en betekenis van Willem van Oranje (1533-1584) laait regelmatig op. De figuur van de 'vader des vaderlands' is nog springle... »
 
 
 
 
 

De put
De put
Siebe Edens, 'particuliere recherche & inlichtingen', ontmoet in het Groninger Museum een Zeeuwse uitgever die kort daarop wordt vermoord.<br/>Bij zijn naspe... »
 
 
 
 
 

Houten trouw
Houten trouw
 »
 
 
 
 
 

Hannelore
Hannelore
Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak woonde Hannelore Meijaard <br/><br/>in het Zuid-Bevelandse dorp Oudelande. Haar moeder was een Duitse. <br/><br/>Het huis... »