Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het Bureau set
Het Bureau set
 »
 
 
 
 
 

Afgang
Afgang
Dit tweede deel van Het Bureau, Vuile handen, beschrijft de jaren tussen 1965 en 1973. Buiten woeden het Bouwvakkersoproer, de Maagdenhuisbezetting en de Vie... »
 
 
 
 
 

De moeder van Nicolien
De moeder van Nicolien
In De moeder van Nicolien maakt de lezer kennis met Maarten Koning, zijn vrouw Nicolien en haar moeder. De beschreven periode omspant een kleine dertig jaar.... »
 
 
 
 
 

Binnen de huid
Binnen de huid
Voskuils persoonlijkste boek, een grote sensatie bij verschijning in 2009. Nu voor het eerst in een goedkope editie. »
 
 
 
 
 

Meneer Beerta
Meneer Beerta
Meneer Beerta is het eerste deel van Het Bureau, een roman in zeven delen, die de menselijke verhoudingen op en rondom een wetenschappelijk instituut tussen ... »
 
 
 
 
 

En ook weemoedigheid
En ook weemoedigheid
En ook weemoedigheid, deel vijf van Het Bureau, omspant de jaren 1979-1982. Terwijl hoofdpersoon Maarten Koning in zijn vak steeds meer aanzien krijgt, ziet ... »
 
 
 
 
 

Had je nog willen wandelen?
Had je nog willen wandelen?
Nergens wordt zoveel gewandeld als in het werk van J.J. Voskuil (1926-2008).Vanaf de jaren vijftig maakte de schrijver met zijn vrouw Lousje jaarlijkse wande... »
 
 
 
 
 

Requiem voor een vriend
Requiem voor een vriend
In Requiem voor een vriend beschrijft J.J. Voskuil, die in deze roman voor het eerst zijn alter ego Maarten Koning heeft losgelaten, de geschiedenis van een ... »
 
 
 
 
 

Jeugdherinneringen
Jeugdherinneringen
Dit boekje bevat jeugdherinneringen van J.J. Voskuil (1926–2008): dikwijls hilarisch opgeschreven en altijd helder en doeltreffend geformuleerd. Voor wie de... »