Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Pers Pectief
Pers Pectief
In 2008 werden Herman van Gunsteren en Cox Habbema door perscentrum Nieuwspoort aangesteld als rapporteur over de relatie politiek en media. Gedurende een ja... »
 
 
 
 
 

Oud fout
Oud fout
Oud Fout
Herman van Gunsteren was hoogleraar politieke theorie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Eerder verscheen van zijn hand onder andere Woordenschat voor... »
 
 
 
 
 

Ja-maar... dat heb ik weer
Ja-maar... dat heb ik weer
Het eerste tijdschrift dat je leert problemen om te denken
Leer aan de hand van inspirerende artikelen, interessante interviews en grappige illustraties hoe... »
 
 
 
 
 

Bouwen op burgers
Bouwen op burgers
De steun voor het Nederlandse politieke bestel brokkelt af. Politici proberen dit tij te keren door anders met burgers om te gaan. Zij willen het vertrouwen ... »
 
 
 
 
 

Jongeren welkom
Jongeren welkom
Veel jongeren belanden rond hun vijfentwintigste levensjaar in een dal van onzekerheid, verwarring, richtingloosheid en stress. Hoe komt dat? En is er iets a... »
 
 
 
 
 

Vertrouwen in de democratie
Vertrouwen in de democratie
Met het vertrouwen in de democratie is het slecht gesteld. De kloof tussen burger en politiek is onverminderd groot. Burgers hebben weinig geloof in de kwali... »
 
 
 
 
 

Zeker weten?
Zeker weten?
Hoe gaan we om met onwetendheid? Er zijn twee mogelijkheden: je kunt proberen de betrouwbaarheid van je eigen weten te vergroten, maar je kunt ook falen en o... »
 
 
 
 
 

Stoppen
Stoppen
Keer op keer de laatste sigaret opsteken. Partners die er jaren over doen om van elkaar af te raken. Willen stoppen, de gelegenheid hebben maar er toch niet ... »