Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De Parelduiker 2019/1
De Parelduiker 2019/1
InhoudDierbaar wormpje. Brieven van Carry van Bruggen aan Marie Anne Tellegen (Petra Teunissen) ‘Houd Maarten onderkoeld, want zo is hij’. J.J. Voskuil e... »
 
 
 
 
 

De parelduiker
De parelduiker
Muze, minnares, femme fataleErnestine Costa (1899-1959) vierde als actrice in de Weimarrepubliek successen en onderhield warme vriendschappen met de grote li... »
 
 
 
 
 

Schierbeek
Schierbeek
Tot zijn verrassing trof Graa Boomsma ze aan in het Literatuurmuseum: de oorlogsdagboeken van Bert Schierbeek, lopend van april 1942 tot en met september 194... »
 
 
 
 
 

Gerrit Komrij
Gerrit Komrij
<p><em><span>De Parelduiker</span></em><span> brengt met een speciaal dubbelnummer een saluut aan Gerrit Komrij. Deze editie, waaraan onder anderen Arie Pos,... »
 
 
 
 
 

Parelduiker 2016/2
Parelduiker 2016/2
A. Alberts
<br/>Hoewel Alberts het steeds in vraaggesprekken ontkende, lijkt het personage Dalem uit zijn bekendste roman De vergaderzaal (1974) in zijn 'gek... »
 
 
 
 
 

De Parelduiker 2016/5
De Parelduiker 2016/5
Frans Pointl & René Stoute
'Net als de figuren in de meeste van mijn verhalen ben ik een einzelgänger,' schreef René Stoute aan Frans Pointl. Dat geldt n... »
 
 
 
 
 

De parelduiker
De parelduiker
In De Parelduiker publiceert biografe Lieneke Frerichs onbekende brieven van de meester van de natuurbeschrijvingen: Nescio.Die brieven gaan onder meer over ... »
 
 
 
 
 

Illes Balears
Illes Balears
<p><i>Illes Balears</i>; Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera

Lang voor de charters in groten getale Mallorca en Ibiza aandeden, werden de Balearen – wa... »