Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Integendeel
Integendeel
In de psychologie en het recht zitten volgens Crombag de zaken nogal eens anders in elkaar dan veel mensen denken en hij legt dat in nuchter proza uit.Bestaa... »
 
 
 
 
 

The Popular Policeman And Other Cases
The Popular Policeman And Other Cases
Psychologisch onderzoek is voor de rechter niet altijd gemakkelijk toe te passen binnen de context van een strafrechtelijk of civiel geding. Inzichten in de ... »
 
 
 
 
 

Twee mysterieuze schietpartijen
Twee mysterieuze schietpartijen
In dit boek worden twee schietpartijen onderzocht. De zaken staan geheel los van elkaar, maar in beide gevallen ontkennen de verdachten. Bij de eerste schiet... »
 
 
 
 
 

Een manier van overleven
Een manier van overleven
In dit boek zoekt Crombag een antwoord op de vraag in hoeverre regels van moraal en recht een minimum aan solidariteit tussen mensen kunnen waarborgen. De au... »
 
 
 
 
 

Kindermisbruik
Kindermisbruik
Ze zijn inmiddels allemaal volwassen, maar de kinderen van het gezin K. hebben geen goede jeugd gehad. Zij maakten deel uit van een in menig opzicht disfunct... »
 
 
 
 
 

De utopische verleiding
De utopische verleiding
Een utopie is een ontwerp van een ideale toestand, bijvoorbeeld van een samenleving waarin schaarste en frustratie niet meer bestaan. Zo'n ideale toestand zo... »
 
 
 
 
 

Moord in Anjum
Moord in Anjum
Op kerstavond 1997 liep een inwoner van het Noord-Friese dorpje Anjum naar de politie. Hij vertelde dat er in de voortuin van een plaatselijk pension een lij... »
 
 
 
 
 

De man uit Susquehanna
De man uit Susquehanna
Het grensgebied tussen psychologie en recht is het domein van Hans Crombag. Waar komen onze normen vandaan, hoe rationeel zijn we bij het naleven ervan, en h... »