Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Rotterdam
Rotterdam
175 Jaar fotografie in Rotterdam. <br/>Frits Gierstberg & Joop de Jong <br/><br/>Stoer, dynamisch, modern: de bruisende havenstad Rotterdam is non-stop in on... »
 
 
 
 
 

Johan van der Keuken
Johan van der Keuken
Sinds enkele jaren beheert het Nederlands Fotomuseum de nalatenschap van Johan van der Keuken (1938 – 2001). Van der Keuken was een Nederlandse cineast, fo... »
 
 
 
 
 

P.I.
P.I.
 »
 
 
 
 
 

Continuation
Continuation
Martin Luijendijk fotografeert architectuur, waarbij hij de scherpte van de technische camera laat contrasteren met onscherpte op de voor- en achtergrond, wa... »
 
 
 
 
 

Carl Emil Mögle fotograaf te Rotterdam 1885-1910
Carl Emil Mögle fotograaf te Rotterdam 1885-1910
Rotterdam omstreeks 1900 is door maar één fotograaf uitvoerig vastgelegd: Carl Emil Mögle. Hij opende in 1885 een fotostudio in Rotterdam en specialiseerd... »
 
 
 
 
 

Onderweg
Onderweg
De publicatie Onderweg is het zevende deel in een serie fotoboeken die het Nederlands Fotomuseum sinds 2019 uitgeeft samen met Lecturis.Onderweg laat de ontw... »
 
 
 
 
 

Cornelis Nieuwland
Cornelis Nieuwland
Cornelis Nieuwland haven- en schepenfotografie Rotterdam 1905-1930. Ruim duizend glasplaatnegatieven van haven- en schepenfotograaf Cornelis Nieuwland (1882-... »
 
 
 
 
 

Simply a Line
Simply a Line
het niemandsland tussen Bulgarije en Turkije / No Man's Land between Bulgaria and Turkey. »
 
 
 
 
 

Rotterdam Werkt!
Rotterdam Werkt!
Samen met het Nederlands Fotomuseum geeft Lecturis 'Rotterdam Werkt!' uit. Deze publicatie bestaat geheel uit werk dat fotografen hebben gemaakt in opdracht ... »