Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Rotjongens
Rotjongens
Geert, Mo, Sontje en Santino zijn rotjongens. Ze zitten alle vier veilig opgeborgen achter de hoge muren van een jeugdgevangenis. Als je over ze leest in de ... »
 
 
 
 
 

Het heel grote vogelboek
Het heel grote vogelboek
<p>Dit is een boek waarin oud en nieuw samenkomen. Alsof het 31 december is, middernacht. Het moment waarop het oude jaar met een knal tegen het nieuwe botst... »
 
 
 
 
 

Wolfskwint
Wolfskwint
'Wat overbleef was een onvoorstelbare duisternis. Ik had er al die jaren alles aan gedaan mijn moeder te verliezen, en toen ik besefte dat ik haar verloren w... »
 
 
 
 
 

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda
<p>Bekroond met een Zilveren Griffel 2023 en met de Woutertje Pieterse Prijs 2023. Shortlist de Boon kinder- en jeugdliteratuur 2024. </p><p>
</p><p>Bib... »
 
 
 
 
 

Soldaat Wojtek
Soldaat Wojtek
Op een gloeiend hete dag in 1942 vonden Poolse soldaten een beertje langs de weg. Het was nog heel jong en er zat weinig leven meer in. Ze namen het mee in h... »
 
 
 
 
 

Eisbär, Elch und Eule
Eisbär, Elch und Eule
Von Schnee- und Eisbewohnern »
 
 
 
 
 

Een tijger in je bed
Een tijger in je bed
Er was eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Bibi Dumon Tak schreef een boek met waargebeurde verhalen en dingen die... »
 
 
 
 
 

De eik was hier
De eik was hier
In de middenberm van de A58 bij Ulvenhout staat een zomereik. Hij staat er al 180 jaar en is misschien wel de bekendste boom van Nederland. Liefkozend wordt ... »
 
 
 
 
 

Fiet wil rennen
Fiet wil rennen
Fiet houdt van rennen.Het liefst rent hij de hele dag. Van s ochtends vroeg tot s avonds laat. Zelfs als het regent rent Fiet. De regen klettert dan zo lek... »
 
 
 
 
 

We gingen achter hamsters aan
We gingen achter hamsters aan
Een zwaan die op de snelweg landt. Een kat hoog in een boom. Een schildpad die met gevaar voor eigen leven over de trambaan zwerft. Laten we die dieren aan h... »