Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Lucht
Lucht
Japan, lente 1964, de eerste bloesems laten hun takken los. De vijfenveertigjarige Kudo Yamamoto leeft teruggetrokken in het ouderlijk huis aan de voet van d... »
 
 
 
 
 

Het gebied van Nevski
Het gebied van Nevski
In Het gebied van Nevski leren we een schrijver kennen die aan een taalstoornis lijdt: tijdens een reis door Rusland is hij door het ijs gezakt, waarna hij d... »
 
 
 
 
 

De vogels van Europa
De vogels van Europa
Maarten De Ridder is gelukkig getrouwd, heeft drie kinderen, werkt voor de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie en is fervent vogelaar. Wan... »
 
 
 
 
 

De Brooklynclub
De Brooklynclub
In het midden van de jaren zestig richten drie Amerikaanse vrienden de Brooklynclub op. In een pakhuis langs de East River organiseren ze bloedige gevechten ... »
 
 
 
 
 

Dansen in tijden van droogte
Dansen in tijden van droogte
‘Hoe loopt een mens – de fotograaf – rond in de wereld? Zonder wegenkaart en met een geweten, neem ik aan.’

Wanneer zijn vrouw hem een krantenfoto t... »
 
 
 
 
 

Een goede vriend
Een goede vriend
Een man die de laatste hand legt aan een vertaling van Ali Baba en de veertig rovers brengt de zomer door in een Portugees appartement aan zee. Zijn gestorve... »
 
 
 
 
 

Maria van Barcelona
Maria van Barcelona
België is in de greep van een virus; niets of niemand wordt gespaard. Als gevolg van een infectie kan het gezond verstand worden aangetast; en in het ergste... »
 
 
 
 
 

Een goede vriend
Een goede vriend
Een man die de laatste hand legt aan een vertaling van <i>Ali Baba en de veertig rovers</i> brengt de zomer door in een Portugees appartement aan zee. Zijn g... »
 
 
 
 
 

De sleutel
De sleutel
Deel 7 in de serie Belgica, een reeks met kortere teksten en verhalen uit de Vlaamse en Franstalige Belgische literatuur.<br/>DE SLEUTEL door BART KOUBAA.<br... »